Společné jmění manželů - Studená, Lucie; Spirit, Michal, 1943-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá společným jměním manželů. Cílem této práce je poskytnout komplexní přehled současné právní úpravy majetkových vztahů mezi manželi a zaměřit se na změny, které v této oblasti rodinného práva nastaly po přijetí nového občanského zákoníku v lednu 2014. Dalším cílem je aplikovat teoretické poznatky na konkrétní případy z praxe. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se nejprve věnuje historickému vývoji manželství a v druhé, stěžejní části je pojednáno o společném jmění manželů. Praktická část se zabývá konkrétními rozsudky soudu.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses