Aplikace Balanced Scorecard ve výrobní společnosti - Vyhnálková, Hana (2016)
Diplomová práce na téma "Aplikace Balanced Scorecard ve výrobní společnosti" si klade za cíl vytvořit návrh strategického systému řízení Balanced Scorecard pro společnost NEZA Pelhřimov, spol. s r.o., která se zabývá zakázkovou výrobou nerezových zařízení. Předmětem teoretické části je strategické řízení, kde je kladen důraz na strategickou analýzu a definování mise, vize a strategie, dále pak na východiska a principy metody Balanced Scorecard. V praktické části je provedena strategická analýza podniku. Na základě definované mise, vize a strategie společnosti jsou propoje-na měřítka metody Balanced Scorecard se strategií společnosti. V závěru práce je vytvořena strategická mapa.