Aplikace Balanced Scorecard ve výrobní společnosti - Vyhnálková, Hana; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Mach, Lukáš (2016)
Diplomová práce na téma "Aplikace Balanced Scorecard ve výrobní společnosti" si klade za cíl vytvořit návrh strategického systému řízení Balanced Scorecard pro společnost NEZA Pelhřimov, spol. s r.o., která se zabývá zakázkovou výrobou nerezových zařízení. Předmětem teoretické části je strategické řízení, kde je kladen důraz na strategickou analýzu a definování mise, vize a strategie, dále pak na východiska a principy metody Balanced Scorecard. V praktické části je provedena strategická analýza podniku. Na základě definované mise, vize a strategie společnosti jsou propoje-na měřítka metody Balanced Scorecard se strategií společnosti. V závěru práce je vytvořena strategická mapa.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: strategický management; Balanced Scorecard; podnikový management; management [obor dipl. práce]; strategická mapa; diplomové práce; strategic planning; Balanced Scorecard; industrial management; master's theses