Analýza marketingových aktivit VisitEurope - Jelínek, Přemysl; Herget, Jan; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá destinačním marketingem v nadnárodním měřítku - konkrétně existencí "destinace Evropa". Je rozdělena do několika částí zaměřených marketing management destinace, branding, konkrétní aktivity EU a ETC v destinačním marketingu a vnímání Evropy jako značky zahraničními návštěvníky. V posledních kapitolách je shrnut současný stav a nastíněn směr, kterým by se obě instituce měly pro zvýšení dopadů své činnosti ubírat. V rámci zpracování problematiky bylo použito několik metod, zejména analýza makro- a mikroprostředí, SEO analýza a šetření mezi návštěvníky z oblastí mimo Evropu. Bylo zjištěno, že návštěvníci ze vzdálenějších zdrojových oblastí v určitých případech chápou Evropu jako jednu destinaci, ačkoliv efektivita aktivit vyvýjených ETC je poměrně nízká.
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses