Zhodnocení protikorupčních opatření a mechanismů ve firmách zbrojního odvětví v ČR - Eibl, Milan; Vymětal, Petr; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Mezinárodní studie zbrojních firem z posledních let indikují, že české zbrojní firmy silně zaostávají za celosvětovým průměrem v oblasti nastavení etických a protikorupčních mechanismů. Práce si klade za cíl metodou analýzy zhodnotit pravdivost hypotézy, že navzdory globálním analýzám české zbrojní firmy v této oblasti spadají do celosvětového průměru. Teoretická část vymezuje historický vývoj zbrojního odvětví u nás a shrnuje významné instituce a analytické studie zabývající se korupcí jak obecně, tak ve zbrojním odvětví. Praktická část přebírá a přizpůsobuje již existující metodiku pro zhodnocení protikorupčních principů ve zbrojních společnostech a aplikuje ji na kvalifikovaný výběr zbrojních firem České republiky. Výsledek analýzy potvrzuje výzkumnou otázku, ale současně poukazuje na velké nedostatky v oblasti protikorupčních procesů.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses