Systém práce v mezinárodní společnosti OVB Allfinanz, a.s. - Horn, Ondřej; Chylíková, Hana, 1953-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá fungováním nezávislého finančního poradenství společnosti OVB, jakožto formy multilevel marketingu (MLM). Jejím cílem je popsat vývoj a principy tohoto systému, včetně jeho právní regulace. Nejdříve je marketing stručně definován a MLM je vymezen jako jedna z forem přímého prodeje. Dále se práce zaměřuje na samotnou společnost OVB. Jsou uvedeny základní informace, aktivity jejích finančních poradců a její historický vývoj. Následuje právní úprava společnosti a jejích spolupracovníků. Nejpodstatnější jsou zejména předpisy a potřebné certifikace, které se vztahují k poskytovaným finančním a pojistným produktům. Je vymezeno, kdo se může stát finančním poradcem a jaká kvalifikace je potřeba splnit pro výkon jeho nezávislé činnosti. Důležitou součástí práce je popis aktivit poradce od začátku jeho spolupráce se společností. Konkrétně se jedná o shánění klientů, postup v kariérním plánu a jednání s klientem. V závěru shrnu výsledky mé práce, stručně zhodnotím předpokládaný vývoj a situaci finančního poradenství v České republice.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses