Vplyv verejného dlhu krajiny na zahraničné investície v USA - Bečker, Matej (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou stále narastajúceho verejného dlhu Spojených štátov amerických. Cieľom práce je analýza štruktúry a vývoja verejného dlhu USA s prihliadnutím na jeho dopady na vývoj vybraných investičných inštrumentov. Teoretický úvod je nasledovaný analýzou príčin vysokého verejného zadlženia USA na základe vývoja a štruktúry dlhu.V záverečnej časti je riešená otázka dopadov tohto dlhu na dôveru zahraničných investorov.