Zhodnocení finančního zdraví vybrané společnosti - Bárková, Hana (2016)
Cílem diplomové práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti Domita a.s. Tábor a konkurenční společnosti Adélka a.s. Pelhřimov. Za tímto účelem jsou využity nejrůznější metody finanční analýzy. Finanční analýza je provedena za pětileté období od roku 2010 do roku 2014. Na základě zjištěných výsledků je provedeno mezipodnikové srovnání a také komparace s odvětvím. Výstup práce spočívá v odhalení silných a slabých stránek společností a stanovení doporučení vedoucí ke zlepšení jejich stávající situace.