Zhodnocení finančního zdraví vybrané společnosti - Bárková, Hana; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Matějková, Lenka (2016)
Cílem diplomové práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti Domita a.s. Tábor a konkurenční společnosti Adélka a.s. Pelhřimov. Za tímto účelem jsou využity nejrůznější metody finanční analýzy. Finanční analýza je provedena za pětileté období od roku 2010 do roku 2014. Na základě zjištěných výsledků je provedeno mezipodnikové srovnání a také komparace s odvětvím. Výstup práce spočívá v odhalení silných a slabých stránek společností a stanovení doporučení vedoucí ke zlepšení jejich stávající situace.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: finanční management; finanční analytici; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial management; financial analysts; master's theses