Řízení měnových operací nadnárodních společností - Koubová, Monika (2015)
Diplomová práce na téma Řízení měnových operací nadnárodních společností se zabývá řízením kurzového rizika. Cílem diplomové práce je s pomocí případové studie prozkoumat specifika procesu řízení kurzového rizika v nadnárodních korporacích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé možnosti zajištění kurzového rizika a následně je v praktické části analyzován proces řízení měnových operací v konkrétní nadnárodní společnosti. Na základě získaných informací jsou stanoveny základní principy managementu kurzového rizika v nadnárodních společnostech.