Řízení měnových operací nadnárodních společností - Koubová, Monika; Taušer, Josef; Konvalina, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce na téma Řízení měnových operací nadnárodních společností se zabývá řízením kurzového rizika. Cílem diplomové práce je s pomocí případové studie prozkoumat specifika procesu řízení kurzového rizika v nadnárodních korporacích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé možnosti zajištění kurzového rizika a následně je v praktické části analyzován proces řízení měnových operací v konkrétní nadnárodní společnosti. Na základě získaných informací jsou stanoveny základní principy managementu kurzového rizika v nadnárodních společnostech.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses