Strategie vstupu české firmy na trh USA - Bambušková, Tereza; Neumaierová, Inka, 1960-; Kurek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce se zabývá strategií společnosti Třinecké železárny cílenou na expanzi na americký trh. Třinecké železárny jsou v současné době největším českým výrobcem oceli a souvisejících produktů. Zhruba 70 % výroby je exportováno a právě USA je jedním z prioritních zahraničních trhů této společnosti. Teoretická část práce se věnuje strategickému managementu a formám vstupu na zahraniční trhy. Praktickou část tvoří zejména interní a externí analýza zvolené společnosti, na jejímž základě je sestavena shrnující SWOT analýza. SWOT analýza hraje důležitou roli pro naplnění cíle této práce - formulaci strategických doporučení, která jsou zaměřena na posílení pozice Třineckých železáren na americkém trhu oceli. Závěrečná část práce zahrnuje sérii rad formulovaných na základě zkušeností Třineckých železáren, což může obohatit české zájemce z řad průmyslových firem o vstup na americký trh.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses