Informační systém mikropodniku - Vomáčková, Anna (2016)
Úkolem této diplomové práce bylo vytvořit informační systém pro zvolený mikropodnik a do podniku tento systém implementovat. Tato práce si klade za cíl zhodnotit možná rizika, přínosy a náklady zavedení, pokusit se stanovit optimální postup pro zavádění IS do mikropodniků a formulovat doporučení pro obdobné projekty. První, teoretická část práce je věnována podnikovým informačním systémům obecně. Druhá, praktická část práce seznamuje čtenáře se zvoleným mikropodnikem, sleduje proces tvorby informačního systému a jeho úpravy až po jeho zavedení do podniku. Stanovený úkol práce byl splněn vytvořením relační databáze v Microsoft Access a instalací databáze v mikropodniku. Výsledkem práce je kromě funkčního informačního systému závěrečné zhodnocení přínosů a nákladů a obecná doporučení pro tvorbu a implementaci IS pro obdobné projekty. Přínos práce tkví v tom, že reflektuje specifika mikropodniků a na praktickém případě ukazuje celý proces tvorby a zavedení včetně závěrečného zhodnocení.