Těžba uhlí ve světě a dopady útlumu : případová studie ČR a Německo - Schottková, Monika; Vošta, Milan, 1962-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je popsat a analyzovat dopady útlumu těžby uhlí na konkrétním příkladu dvou států, konkrétně České republiky a Německa, a následně porovnat vybrané dopady a nástroje, které byly proti negativním důsledkům použity. Práce je rozdělena do 3 částí, první kapitola popisuje základní charakteristiku uhlí, jeho využití a těžbu. Další kapitola se zabývá aktuálním vývojem těžby ve světě spolu s jeho geografickým rozmístěním. Závěrečná kapitola analyzuje a porovnává Ostravskou průmyslovou oblast s Porúřím a aktuální socioekonomické výzvy.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses