Analýza faktorov ovplyvňujúcich spotrebu ocele v EU a modelovanie prognóz jej vývoja - Gulišová, Lucia (2015)
Témou diplomovej práce je analýza faktorov ovplyvňujúcich spotrebu ocele v EÚ a modelovanie prognóz jej vývoja. Jadrom práce je zmapovanie európskeho trhu ocele s dôrazom na vývoj jej spotreby. Práca sa zaoberá analýzou kvantitatívnych metód používaných na plánovanie spotreby ocele vo vybranom oceliarenskom podniku a následne hodnotí výsledky daného modelu pri prognózovaní spotreby ocele v Európskej Únii na najbližšie obdobie.