Politika cestovního ruchu v Evropeké unii a implikace pro Českou republiku - Zdenková, Karolína (2016)
Politika cestovního ruchu v Evropské unii a implikace pro Českou republiku . Cílem této diplomové práce je analýza využití strukturálních a investičních fondů Evropské unie pro rozvoj cestovního ruchu v České republice. Práce má za úkol jasně, stručně a přehledně seznámit čtenáře s analýzou čerpání fondů v programových obdobích 2004-2006 a 2007-2013 a úspěšnosti dopadů. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola se věnuje problematice politiky cestovního ruchu, druhá problematice fondů Evropské unie. Třetí kapitola analyzuje postavení cestovního ruchu, politiku cestovního ruchu v Evropské unii a dopad vstupu do Evropské unie na Českou republiku. Poslední kapitola se věnuje analýze čerpání fondů EU v oblasti cestovního ruchu a evaluaci tohoto čerpání.