Protidrogová politika ve vztazích mezi USA a Kolumbií - Kokešová, Barbora; Kochan, Jan, 1977-; Hlavsová, Aneta, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce pojednává o významu protidrogové politiky ve vztazích mezi USA a Kolumbií. Protidrogová agenda je analyzována za vlády prezidenta Ernesta Sampera, Andrése Pastrany, Alvára Uribeho a Juana Manuela Santose. Hlavním cílem práce je analyzovat význam protidrogové agendy mezi těmito státy v jejich zahraniční politice v průběhu minulých 20 let a zjistit, zdali je význam protidrogové politiky rostoucí či klesající. Cílem je také určit charakter protidrogové politiky v období vlády jednotlivých prezidentů. Práce nejprve obecně analyzuje dlouhodobý vztah mezi USA a Kolumbií. Stěžejní je však analýza zahraniční politiky jednotlivých kolumbijských prezidentů vůči USA, ze které vyplývá klesající význam protidrogové agendy ve vztazích mezi USA a Kolumbií.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses