Medzinárodný obchod s kávou a nové trendy - Halušková, Katarína (2016)
Bakalárska práca sa zameriava na odhad smerovania medzinárodného trhu s kávou so zameraním na sustainable coffee (dlhodobo udržateľnú kávu) a Fair Trade kávu. Zohľadňujeme produkciu, export, spotrebu, ceny kávy a vplyv certifikátov kávy. Cieľom tejto práce je analýza súčasného a odhad vývoja budúceho trhu s kávou. Práca sa zameriava na otázky, kde sa môže očakávať nasýtenie úrovne spotreby a kde je možné zvyšovanie spotreby kávy, a tým spôsobený nárast obchodovania s ňou. Výsledky tejto práce zahŕňajú prehľad trhu s kávou a poukazujú na nové trendy v obchodovaní s ňou.