Dopad regionální diferenciace na ekonomiku Španělska - Kolečářová, Andrea (2015)
Ve Španělsku jsou patrné velké ekonomické rozdíly mezi jednotlivými autonomními společenstvími. Ke snižování regionálních disparit přispívá regionální politika EU, která poskytuje prostředky podporující konvergenci zaostalých regionů a konkurenceschopnost vyspělejších oblastí. Cílem diplomové práce je komparace socioekonomických ukazatelů jednotlivých regionů sledující vývoj těchto nerovností a zhodnocení jejich vlivu na postavení španělské ekonomiky.