Evropský automobilový průmysl v prostředí rostoucí konkurence Číny a Indie - Kyncl, Karel (2016)
Diplomová práce se zabývá rostoucím významem čínských a indických výrobců automobilů. Cílem je uvést možné cesty, jak budou evropští výrobci reagovat na novou konkurenci z Číny a Indie. První kapitola vymezuje teoretický základ práce. Druhá kapitola podrobně analyzuje současný stav evropského automobilového průmyslu. Třetí kapitola se soustředí na vývoj odvětví v Číně a ve čtvrté kapitole je obdobně rozebrána Indie. Poslední kapitola předkládá alternativní přístupy evropských výrobců, jak se budou nové konkurenci přizpůsobovat.