Postoje a hodnoty v různých kulturních prostředích - Petrovová, Nina; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Dvořák, Jiří (2016)
V teoretické části práce jsou definovány a objasněny základní pojmy týkající se problematiky kultury a kulturních rozdílů a jsou zde představeny přístupy k jejich měření. Klíčovou metodou pro měření kulturních rozdílů je v této práci Hofstedeho 5 dimenzionální model, který je základem k dalšímu zpracování sekundárních dat ze studie Mindreader. Cílem práce je analyzovat, jaký má kultura vliv na obavy lidí a či nezávisle na to mají na tyto obavy vliv i technologie. Státy zapojené do analýzy jsou v jednotlivých dimenzích rozdělené do 4 skupin podle dosáhnutých indexů. Pro každou z dimenzí jsou sestavené hypotézy, které jsou statisticky testované Pearsonovým testem nezávislosti. Stejným statistickým postupem jsou potom zkoumány i vybrané technologie a jejich vliv na obavy.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: kultura; kulturní diverzita; technologie; management [obor dipl. práce]; analýza kulturních rozdílů; diplomové práce; culture; cultural diversity; technology; master's theses