Role OSN při potírání drogové kriminality : boj proti výrobě a obchodování s kokainem v Kolumbii - Němcová, Marie; Sršeň, Radim; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Redukce výroby a užívání narkotik je relativně mladé, avšak globální téma. Denně jsou do obchodu s drogami zapojovány tisíce lidí po celém světě a každý rok se objevují nové, ještě více nebezpečné látky. Výroba, distribuce a konzumace narkotik výrazně ovlivňují mezinárodní vztahy, protože jsou doprovázeny korupcí a kriminalitou. Tato bakalářská práce se zabývá především účinností všech opatření, jež byla použita v tzv. válce s drogami, a zvláštní pozornost je věnována roli, kterou zde sehrála a stále ještě sehrává Organizace spojených národů, respektive Úřad OSN pro drogy a kriminalitu. Zemí vybranou pro toto pozorování se stala Kolumbie. S rozsáhlou produkcí kokainu se potýká už déle jak dekádu, což se výrazně promítá i do jejích vztahů s ostatními státy.
Vedoucí práce: Radim Sršeň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses