Analýza úpadku jindřichohradecké házené - Davidová, Andrea (2017)
Cílem této bakalářské práce je nalézt a poukázat na důvod nebo důvody, které vedly k tomu, aby Házená v Jindřichově Hradci sestoupila z nejvyšší česko-slovenské soutěže WHIL (Woman Handball International League) až do nejnižší 2. ligy, a to během tří let. Dále by tato práce měla pomoci dalším klubům předejít situaci, která by je mohla vést k podobnému úpadku. Teoretická část koresponduje s praktickou částí. Je zde popsána nezisková sportovní organizace, řízení lidských zdrojů, vedení, sportovní motivace, organizační struktura a financování sportovního klubu. V praktické části jsou provedeny rozhovory s bývalými i současnými hráčkami, bývalým i současným vedením klubu a bývalými i současnými trenéry. Z rozhovorů vyplynulo, že má sportovní klub problémy či nedostatky ve všech faktorech, které byly vysvětleny v teoretické části práce. A navíc jsem zjistila, že problémem byl nedostatečně kvalitní trénink. Největším problémem Házené Jindřichův Hradec jsou finance, které pak dále negativně ovlivňují ostatní faktory, které na klub působí