Analýza úpadku jindřichohradecké házené - Davidová, Andrea; Král, Pavel; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem této bakalářské práce je nalézt a poukázat na důvod nebo důvody, které vedly k tomu, aby Házená v Jindřichově Hradci sestoupila z nejvyšší česko-slovenské soutěže WHIL (Woman Handball International League) až do nejnižší 2. ligy, a to během tří let. Dále by tato práce měla pomoci dalším klubům předejít situaci, která by je mohla vést k podobnému úpadku. Teoretická část koresponduje s praktickou částí. Je zde popsána nezisková sportovní organizace, řízení lidských zdrojů, vedení, sportovní motivace, organizační struktura a financování sportovního klubu. V praktické části jsou provedeny rozhovory s bývalými i současnými hráčkami, bývalým i současným vedením klubu a bývalými i současnými trenéry. Z rozhovorů vyplynulo, že má sportovní klub problémy či nedostatky ve všech faktorech, které byly vysvětleny v teoretické části práce. A navíc jsem zjistila, že problémem byl nedostatečně kvalitní trénink. Největším problémem Házené Jindřichův Hradec jsou finance, které pak dále negativně ovlivňují ostatní faktory, které na klub působí
Vedoucí práce: Pavel Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: sportovní management; sportovní kluby; financování; házená; úpadek; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; sports management; sports clubs; financing; handball; bachelor's theses