Český trh hobbymarketů z pohledu spotřebitele - Němečková, Tereza (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na český trh hobbymarketů a to z pohledu spotřebitele. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá spotřebitelem, jeho chováním na trhu a procesem segmentace trhu. Ve druhé kapitole se zabývám třemi největšími firmami na trhu a to konkrétně společnostmi Hornbach Baumarkt CS, OBI a Bauhaus. Třetí kapitola je zaměřena na společnost Hornbach a její privátní značky. Poslední kapitola zahrnuje vlastní výzkum, který probíhal před prodejnami společnosti Hornbach a zaměřil se na zjištění typického zákazníka společnosti, jeho znalost konkurenčních značek a dodatkových služeb Hornbachu. Výstupem je návrh pro společnost Hornbach, na co by se měla zaměřit ve své komunikaci se zákazníky.