Paradiplomacie v Evropské unii - Malá, Veronika (2016)
Práce se zabývá paradiplomacií a lobbingem v Evropské unii. Nejdříve stanovuje teoretický rámec těchto dvou fenoménů a získané znalosti se pak snaží aplikovat na prostředí Evropské unie. Blíže se také zaměřuje na evropskou politiku regionálního rozvoje a rozvoje venkova a v jejímž rámci hledá další možnosti pro uplatnění paradiplomacie. Hlavním cílem práce je analyzovat postoj Evropské unie k paradiplomacii a lobbingu.