Paradiplomacie v Evropské unii - Malá, Veronika; Sršeň, Radim; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce se zabývá paradiplomacií a lobbingem v Evropské unii. Nejdříve stanovuje teoretický rámec těchto dvou fenoménů a získané znalosti se pak snaží aplikovat na prostředí Evropské unie. Blíže se také zaměřuje na evropskou politiku regionálního rozvoje a rozvoje venkova a v jejímž rámci hledá další možnosti pro uplatnění paradiplomacie. Hlavním cílem práce je analyzovat postoj Evropské unie k paradiplomacii a lobbingu.
Vedoucí práce: Radim Sršeň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses