Komparace postkonfliktní rekonstrukce ve Rwandě a Kambodže - Dvořáková, Klára; Havlová, Radka, 1975-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce je věnována komparaci post-konfliktních rekonstrukcí ve dvou zemích, které zažily genocidu, tedy ve Rwandě a v Kambodže. Cílem práce je určit, zda post-konfliktní rekonstrukce byly s ohledem na současnou situaci v zemích úspěšné, zda byly provedeny správně a zda se podařilo zabránit propuknutí dalších konfliktů a násilností. Oblast post-konfliktní rekonstrukce je velmi rozsáhlá, proto se vlastní analýza zaměřuje zejména na dosažení spravedlnosti a usmíření společnosti. Hlavním prostředkem stabilizace společnosti po konfliktu byly ve Rwandě takzvané Gacaca soudy, jejichž problematice je v práci věnován významný prostor. Paralelou Gacaca soudů byl v Kambodže soudní tribunál ECCC. Poslední část práce tedy je věnována porovnání obou konfliktů a zhodnocení úspěšnosti rekonstrukcí.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses