Analýza nabídky zimního cestovního ruchu Švýcarska - Janotová, Monika (2016)
Cílem této práce bylo analyzovat nabídku Švýcarska jako destinace zimního cestovního ruchu a následně srovnat tuto destinaci s ostatními alpskými zeměmi, například na základě dalších kritérií jako jsou návštěvnost, počet středisek či cenová hladina. Analýza se zaměřuje na zjištění, z jakého důvodu turisté Švýcarsko navštěvují či nenavštěvují, případně proč dávají přednost konkurenčním destinacím. Srovnání zemí bylo provedeno na základě statistik konkrétních států, dále byl proveden výzkum, v rámci kterého respondenti vyjadřovali své preference, co se alpských zemí týče a závěrem byla provedena SWOT analýza Švýcarska jako destinace zimního cestovního ruchu.