Veřejná diplomacie a pověst státu - případová studie Finsko - Zouharová, Anna; Peterková, Jana, 1971-; Kohoutová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této práce je analýza systému veřejné diplomacie Finska, aktérů, kteří se na veřejné diplomacii Finska podílejí a rozbor hlavních sdělení pro zahraniční veřejnost. Pro dosažení tohoto cíle je práce rozdělena na 3 části. První shrnuje teorii veřejné diplomacie věnující se základním pojmům, elementům, systému aktérů, tvorbě strategie a specifikům vyplývajících z velikosti států. Následující kapitola se již věnuje konkrétní praxi veřejné diplomacie ve Finsku, kde je typické používání pojmu country branding a image země. Kapitola se zaměřuje na aktéry a orgány vytvářející country brand Finska a strategie, které obsahují primární sdělení pro zahraniční publikum, jež má posílit pověst a image země za hranicemi. Práce je zakončena praktickou analýzou aktuálního fungování veřejné diplomacie a country brandingu ve Finsku pomocí přímé komunikace s Velvyslanectvím Finska v Praze a pomocí dotazníku, který zkoumá percepci image Finska v České republice se zaměřením na vzdělávání.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses