Mezinárodní přesah teroristických aktivit Islámského hnutí Východního Turkestánu - Ptáčková, Michaela; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
S narůstajícím počtem teroristických útoků úzce souvisí fakt, že se terorismus stává jednou z nejčastěji diskutovaných bezpečnostních hrozeb. Vzhledem k míře globalizace dnešního světa se problém terorismu dotýká všech kontinentů, proto není výjimkou ani Asie s nastupující velmocí v podobě Čínské lidové republiky. Charakteristika vývoje Islámského hnutí Východního Turkestánu vzniklého v čínské severozápadní provincii nazvané Ujgurská autonomní oblast Sin-ťiang tak představuje hlavní téma této bakalářské práce. Primárním cílem práce je analyzovat vývoj a chování organizace na základě stanovených cílů, operačního území a možných vazeb na globální teroristické organizace. Sekundárním cílem je přispět k diskuzi a rozšířit v České republice povědomí o tomto tématu.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses