Motivace - srovnání ziskových a neziskových organizací - Koňařová, Zuzana (2016)
Cílem bakalářské práce je srovnání motivačních faktorů pracovníků v ziskovém a neziskovém sektoru. Teoretická část práce je věnována základním pojmům týkajícím se motivace, stimulace, teoriím pracovní motivace a pracovního jednání. Dále se teoretická část zabývá členěním národního hospodářství, ze kterého vychází rozdělení na ziskový a neziskový sektor, jehož specifika jsou podrobněji vymezena a popsána. Druhá, praktická část, se zabývá výzkumem, který je proveden mezi zaměstnanci ziskových a neziskových organizací. Výzkum, jehož cílem je porovnání faktorů, které zaměstnance motivují, proběhl na základě dotazníkového šetření.