Motivace - srovnání ziskových a neziskových organizací - Koňařová, Zuzana; Legnerová, Kateřina, 1965-; Quigley, Martin John David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem bakalářské práce je srovnání motivačních faktorů pracovníků v ziskovém a neziskovém sektoru. Teoretická část práce je věnována základním pojmům týkajícím se motivace, stimulace, teoriím pracovní motivace a pracovního jednání. Dále se teoretická část zabývá členěním národního hospodářství, ze kterého vychází rozdělení na ziskový a neziskový sektor, jehož specifika jsou podrobněji vymezena a popsána. Druhá, praktická část, se zabývá výzkumem, který je proveden mezi zaměstnanci ziskových a neziskových organizací. Výzkum, jehož cílem je porovnání faktorů, které zaměstnance motivují, proběhl na základě dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses