Vplyv sovietskej okupácie Afganistanu na vývoj zeme do začiatku 21. storočia - Cimbalová, Martina; Šabacká, Yvona, 1977-; Tamer, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá sovietskou okupáciou Afganistanu. Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať desať rokov trvajúcu sovietsku okupáciu Afganistanu, ktorá prebiehala v osemdesiatych rokoch minulého storočia a prostredníctvom tejto analýzy identifikovať motívy, priebeh, dôsledky a dopady tejto sovietskej vojenskej prítomnosti na afganskú spoločnosť. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola poskytuje základné charakteristiky a najpodstatnejšie medzníky historického vývoja. Druhá kapitola sa zaoberá afgansko-sovietskymi vzťahmi, motívmi vedúcimi k vzniku sovietskej okupácie a jej samotným priebehom. Zhodnotenie a dopad prítomnosti sovietskych vojsk na afganskú spoločnosť je zobrazený v poslednej kapitole, kde je taktiež zaznamenaný vývoj Afganistanu po odchode sovietskych vojsk, občianska vojna a nástup Talibanu.
Vedoucí práce: Yvona Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses