Ekonomické vztahy mezi Čínou a V4 - Gao, Wenbin (2016)
Cílem bakalářské práce je analýza vzájemné obchodní bilance a přímých zahraničních investicí mezi Čínou a zeměmi Visegradské čtyřky. První kapitola popisuje vznik a vývoj skupiny Visegradské čtyřky a čínské ekonomické reformy, jež zásadně změnily Čínu a přivedly ji na cestu k tržnímu hospodářství. Dále analyzuje vývoj základních makroekonomických ukazatelů zemí Visegradské čtyřky a Číny v letech 2009-2015 a predikuje vývoj v roce 2016. Druhá kapitola se zabývá ekonomickými vztahy mezi Čínou a jednotlivými zeměmi Visegradské čtyřky z hlediska obchodní bilance a přímých zahraničních investicí.