Ekonomické vztahy mezi Čínou a V4 - Gao, Wenbin; Jiránková, Martina, 1967-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem bakalářské práce je analýza vzájemné obchodní bilance a přímých zahraničních investicí mezi Čínou a zeměmi Visegradské čtyřky. První kapitola popisuje vznik a vývoj skupiny Visegradské čtyřky a čínské ekonomické reformy, jež zásadně změnily Čínu a přivedly ji na cestu k tržnímu hospodářství. Dále analyzuje vývoj základních makroekonomických ukazatelů zemí Visegradské čtyřky a Číny v letech 2009-2015 a predikuje vývoj v roce 2016. Druhá kapitola se zabývá ekonomickými vztahy mezi Čínou a jednotlivými zeměmi Visegradské čtyřky z hlediska obchodní bilance a přímých zahraničních investicí.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses