Metodika Scrum v bankovním prostředí - Strihová, Barbora (2016)
Bakalářská práce s názvem "Metodika Scrum v bankovním prostředí" je zaměřena na agilní metodiku Scrum a popis jejího reálného fungování v bankovním prostředí. Hlavním cílem je přiblížit čtenáři metodiku Scrum a v případové studii nastínit projekt vyvíjející software v bankovním prostředí, adresovat problémy tohoto projektu, navrhnout jejich řešení a identifikovat odchylky od metodiky Scrum vzniklé omezujícím bankovním prostředím. Práce je rozdělena do kapitol o agilních principech vývoje, metodice Scrum a bankovním prostředí v ICT, dále pak práce obsahuje případovou studii zkoumající projekt v bance v počátcích vývoje softwaru dle metodiky Scrum a závěry vyvozené z této případové studie. Přínosná by práce měla být pro ty, kteří jsou součástí vývojových týmů v bankovních institucích a přemýšlejí o zavedení nebo momentálně zavádějí metodiku Scrum do jejich týmů a rádi by se předem poučili a tak se i vyvarovali počátečních chyb a překážek, kterým čelil prací zkoumaný tým.