Rozdíly mezi českou a rakouskou koncepcí energetické politiky - Šrámková, Petra (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na komparativní analýzu energetických soustav, strategií a politik Rakouska a České republiky. Celá práce je rozčleněna na tři hlavní kapitoly, nadále je pak členěna do podkapitol. V první kapitole jsou definovány energetické pojmy a je vysvětlen výchozí rámec energetických politik Rakouska a ČR, čímž je energetická politika evropské unie. Druhá kapitola se věnuje analýze energetických soustav a mixů zkoumaných zemí. Poslední kapitola je zaměřena na rozbor energetických strategií Rakouska a České republiky a na vzájemnou komparaci daných koncepcí.