Nekonvenční nástroje centrálních bank - Mašek, Jakub; Bič, Josef; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce analyzuje druhy a dopady jednotlivých nekonvenčních nástrojů centrálních bank. V textu hodlám rozvést důvody, proč se centrální banky k těmto bezprecedentním krokům odhodlaly a jejich rizika. Dalším bodem bude popis konkrétních situací v jednotlivých státech. Zvláštní pozornost bude věnovaná vztahu mezi cenovými bublinami na trzích aktiv a dlouhodobě uvolněnou měnovou politikou, která je dle názoru mnoha ekonomických škol viníkem stojícím za jejich vznikem.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses