Marketingová stratégia spoločnosti Zara - Striežencová, Jana (2016)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je analýza súčasnej netradičnej marketingovej stratégie odevnej spoločnosti Zara, jedného z najsignifikantnejších globálnych predstaviteľov "Fast fashion" modelu. Ďalším cieľom je následný návrh doporučení na jej zlepšenie, najmä na základe vlastného dotazníkového prieskumu a vypracovanej SWOT analýzy. Práca je rozdelená na dve hlavné časti. V teoretickej časti sa čitateľ oboznámi so základnými pojmami marketingu nevyhnutnými pre lepšie pochopenie nasledujúceho textu, zatiaľ čo v časti praktickej získa podrobnejší prehľad o najdôležitejšom koncepte nadnárodnej spoločnosti Inditex - značke Zara. Pozornosť sa upriamuje aj na marketingový mix spoločnosti, vlastný výskum a analýzu SWOT.