Evropská unie jako mezinárodní aktér v oblasti globální environmentální politiky - Novák, Tomáš; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá rolí Evropské unie na klimatické konferenci v Paříži (COP21) a obecně jejím postojem k formulování mezinárodní politiky v oblasti klimatu. Práce je členěna do tří kapitol, z nichž první poskytuje teoretické východisko od Petra Kratochvíla a kol. a stručný historický vývoj klimatické politiky EU. Druhá kapitola se zaměřuje na samotnou konferenci smluvních stran (COP) a na ní naváže analytická část, ve které budou analyzovány informace a konkrétní politické kroky, aplikované na čtyři vybraná kritéria z teoretického přístupu - rámování, vnitřní legitimita, vnější uznání a atraktivita.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses