Procesní řízení - reengineering a jeho implementace - Koller, Michael (2016)
Diplomová práce řeší téma procesní řízení, konkrétně reengineering podnikových procesů a jeho význam a principy v oblasti řízení organizace. Práce se věnuje socio-technickým aspektům řízení, popisuje klíčové faktory úspěchu zavedení procesního řízení do organizace, vybrané metodické přístupy v oblasti reengineeringu podnikových procesů a zohledňuje holistické pojetí v této oblasti. Holistické pojetí zohledňuje nejen technickou část, do které patří především modelování podnikových procesů, ale i nehmotné aspekty, které se týkají lidské a organizační dimenze, se kterými se každá organizace při orientaci na procesní řízení potýká. Jelikož jde o náročnou organizační změnu, veškeré teoretické poznatky jsou využity v konkrétní oblasti vybrané organizace, kde jsou popsány návrhy řešení přehodnocení podnikových procesů.