OSN a násilí na ženách - Ratimcová, Kristýna; Sršeň, Radim; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této bakalářská práce je charakteristika problematiky násilí na ženách z pohledu OSN. První část práce se věnuje obecné charakteristice problému. Popisuje příčiny, důsledky, dokumenty, organizace a strategie OSN týkající se násilí na ženách. V druhé části lze nalézt rozbor vybraného typu násilí na ženách páchaného v rámci rodiny. Jde o zločiny ze cti. Třetí kapitola se věnuje dalšímu typu násilí označovaného jako zločin spáchaný v rámci společnosti a to je násilí na ženách během ozbrojených konfliktů. Poslední kapitola hodnotí politiku OSN zabývající se násilím na ženách. Analyzuje metody a strategie OSN a shrnuje nejdůležitější silné a slabé stránky práce OSN. Autorka na závěr přidává svoje doporučení a návrhy na zlepšení efektivnosti práce OSN v boji proti násilí na ženách.
Vedoucí práce: Radim Sršeň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses