Rozhodovací kritéria pro alokaci konferencí a kongresů v Praze - Trávová, Veronika; Jenčková, Jiřina; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem diplomové práce na téma Rozhodovací kritéria pro alokaci konferencí a kongresů v Praze je analyzovat veškeré skutečnosti, které ovlivňují výběr destinace pro daný kongres či konferenci. Prioritou je zhodnocení potenciálu Prahy pro kongresový cestovní ruch a navržení možných inovací pro zvýšení oblíbenosti destinace. V diplomové práci je rozebrána charakteristika rozhodovacího procesu alokace do daného místa. Dále pak popis činností organizátorů konferencí a kongresů nebo destinačních organizací. Diplomová práce je rozdělena do čtyř kapitol. V prvních dvou kapitolách jsou definovány a charakterizovány podstatné pojmy kongresového cestovního ruchu, jeho organizace a subjekty. Druhá část diplomové práce je zaměřena na analýzu rozhodovacích kritérií pro výběr kongresové destinace, potenciál Prahy zahrnující SWOT analýzu a následnou sumarizaci s dopady a možnými inovacemi pro Prahu. Stěžejními podklady pro práci jsou poskytnuté rozhovory a materiály od odborníků z praxe. Závěrem bude zhodnocena celková situace v kongresovém cestovním ruchu v Praze a navrženy možné inovace pro organizaci kongresů a konferencí.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses