Kampaň OSN Free&Equal a její dopady na postavení sexuálních menšin - Vítková, Zuzana (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sexuální orientace a genderové identity. Předmětem práce je zejména kampaň Organizace spojených národů Free&Equal a strategie, které využívá při svém působení na státní aktéry a světovou společnost s cílem ovlivnit veřejné mínění. Dále se zaměřuje na regionální spolupráci, která umožňuje efektivnější fungování kampaně, a to na příkladu Russian LGBT Network působící v Ruské federaci.