Kampaň OSN Free&Equal a její dopady na postavení sexuálních menšin - Vítková, Zuzana; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Melounová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sexuální orientace a genderové identity. Předmětem práce je zejména kampaň Organizace spojených národů Free&Equal a strategie, které využívá při svém působení na státní aktéry a světovou společnost s cílem ovlivnit veřejné mínění. Dále se zaměřuje na regionální spolupráci, která umožňuje efektivnější fungování kampaně, a to na příkladu Russian LGBT Network působící v Ruské federaci.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses