Komparace politiky Hamasu a Fatahu v období Druhé intifády a její vliv na izraelsko-palestinský konflikt - Bartáková, Klára (2016)
Tato bakalářská práce porovnává politiku Hamásu a Fatahu v období druhé intifády a bezprostředně po ní. Cílem této práce je zjistit, jak události druhé intifády spolu s odlišnými politikami obou stran ovlivnily výsledky voleb roku 2006, a také jaký měly vliv na izraelsko-palestinský konflikt a postavení Palestinské autonomie v mezinárodním společenství.