Podpora exportu v Slovenskej republike - Süllová, Júlia (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá podporou exportu v Slovenskej republike. V prvej kapitole podáva teoretický pohľad na medzinárodný obchod z hľadiska jeho významu a možných prínosov pre krajinu, súčasťou kapitoly je tiež analýza zahraničného obchodu SR. Druhá časť práce sa zameriava na inštitúcie podpory exportu a proexportnú stratégiu Slovenska určenú pre obdobie 2014-2020, s ohľadom na jej princípy, ciele a nástroje. V závere kapitoly je takisto posúdené plnenie stanovených cieľov stratégie za rok 2014. Posledná časť pojednáva o silných a slabých stránkach podpory exportu v SR, na základe porovnania s vybranými štátmi EÚ.