Podpora exportu v Slovenskej republike - Süllová, Júlia; Jiránková, Martina, 1967-; Hronešová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá podporou exportu v Slovenskej republike. V prvej kapitole podáva teoretický pohľad na medzinárodný obchod z hľadiska jeho významu a možných prínosov pre krajinu, súčasťou kapitoly je tiež analýza zahraničného obchodu SR. Druhá časť práce sa zameriava na inštitúcie podpory exportu a proexportnú stratégiu Slovenska určenú pre obdobie 2014-2020, s ohľadom na jej princípy, ciele a nástroje. V závere kapitoly je takisto posúdené plnenie stanovených cieľov stratégie za rok 2014. Posledná časť pojednáva o silných a slabých stránkach podpory exportu v SR, na základe porovnania s vybranými štátmi EÚ.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses