Zahraničně ekonomické vztahy Mexika - Křížová, Renata; Jiránková, Martina, 1967-; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraničně ekonomickými vztahy Mexika. V první kapitole je charakterizován demografický, vnitropolitický a ekonomický vývoj a zároveň analyzován současný stav mexické ekonomiky. Tohoto cíle je dosaženo použitím makroekonomických ukazatelů. Druhá kapitola se soustředí na zahraničně ekonomické vztahy této země. Důraz je kladen na teritoriální strukturu, komoditní strukturu a přímé zahraniční investice. Druhá část této kapitoly se zaměřuje na zapojení Mexika do vybraných integračních uskupení. Třetí, závěrečná kapitola, podrobněji popisuje vztahy s USA, ČR, EU a zeměmi Latinské Ameriky. Je doplněna přehlednými tabulkami, které porovnávají dané ekonomiky.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses